Ex-verdensmestre kan nu også kalde sig EM-mestre

Jonas Rasmussen og Lars Paaske levede op til favoritværdigheden og vandt EM-finalen over landsmændene Jens Eriksen og Martin Lundgaard.

De har i forvejen et verdensmesterskab stående på deres badminton-cv. Og når de i aften vender hjem til København, kan de også skrive et europamesterskab på cv’et.

Jonas Rasmussen og Lars Paaske levede nemlig op til favoritværdigheden, da de i to sæt besejrede de tre-dobbelte EM-guldvindere Jens Eriksen og Martin Lundgaard.

Det blev som forventet en tæt kamp mellem de to finaleseedede par, men de to veteraner var reelt aldrig i nærheden af sejren. Første sæt endte 21-19, mens andet sæt sluttede 21-16.

– Det bliver en rodet kamp, som bærer præg af, at vi kender hinanden godt. Der bliver meget ping-pong, hvor serven skifter mellem os, men vi havde troen på, at vi kunne vinde, sagde Jonas Rasmussen efter sejren.
EM-guldet giver Paaske og Rasmussen en tro på, at de kan være med til at spille om medaljer ved OL – hvis de altså bliver udtaget.
– Det er ikke afgjort endnu, men jeg tror på, at vi er blandt de to par, som landstræneren udtager. Vores sejr i dag beviser, at vi er et par, som er værd at satse på, sagde Jonas Rasmussen.

Samme opfattelse havde makkeren Lars Paaske.

– Det betyder meget at vinde en EM-medalje på hjemmebane – og det er en super optakt til OL, som vi forhåbentlig skal med til. Vi har leveret gode resultater på det sidste, sagde Lars Paaske. Konkurrencen mellem de tre stærke danske herredoubler er på sit højeste inden det i maj afgøres, hvem der skal repræsentere Danmark i disciplinen ved OL.

-Man kan tydeligt mærke på træningen, at det snart bliver afgjort. Man giver sig 100 procent, når vi spiller kampe mod hinanden. Man vil helst ikke tabe, forklarede Lars Paaske, der dog ikke mener, at det er skidt, at der er den tilspidsede situation.

– Vi bliver presset af det, og det giver en god ballast. Og det er ikke sådan, at vi er rivaler uden for banen. Vi hjælper stadig hinanden, og det bliver vi også nødt til, hvis Danmark stadig skal være med langt fremme i herredouble, sagde Lars Paaske.
Dagens tabere Jens Eriksen og Martin Lundgaard tror trods nederlaget stadig på, at de kan komme med til Beijing.

– Der er ingen tvivi om, at i OL-sammenhæng ville det være bedre, hvis vi havde vundet, men vi tror stadig på, at vi kan vinde medaljer i Beijing, og det må være det, som landstræneren udtager efter, sagde Martin Lundgaard.