Første EM-guld til Jonassen

Kenneth Jonassen var sikker i sin sag, da han hjemtog sit første EM-guld. Foran hjemmebanepublikummet i Herning Messecenter vandt han 21-13, 21-16 over talentet Joachim Persson.

Kenneth Jonassen– Kenneth du er gud!
Sådan lød det fra hjemmebanefavorittens fanklub under EM-finalen i Messecenter Herning.
Om Kenneth Jonassen virkelig er gud kan betvivles, men en ting er sikkert: Herningenseren kan for første gang i karrieren kalde sig for europamester.
– Det er helt vildt fedt at blive europamester foran sit hjemmepublikum, sagde Kenneth Jonassen lige efter triumfen

Dominerende fra start til slut
Finalemodstanderen, Joachim Persson, havde haft en udmattende vej til EM-finalen, mens Kenneth Jonassen ikke havde afgivet mere en 14 point i nogle af sine kampe. Netop derfor var en overraskende sejr til Persson endnu mere usandsynlig, end hvis begge spillere havde været helt friske. Og Kenneth Jonassen var da også dominerende fra kampens start. Selvom Persson i perioder pressede storfavoritten, var Jonassen hele tiden foran på pointtavlen, der efter kampen viste 21-13, 21-16.
– Jeg vidste, at jeg skulle være på ham hele tiden, for Persson er ekstrem skarp, når han får lov, udtaler Kenneth Jonassen og uddyber.
– Vi har trænet meget sammen, og jeg ved, hvad jeg skal gøre for at holde ham nede. I dag føler jeg, at jeg har styr på sagerne…
Kenneth Jonassens finalemodstander pegede på servesituationerne, som et af de punkter, hvor veteranen satte styringen.
– Jeg føler, at jeg er med i mange dueller, men det er de små ting, der afgør det. Specielt når jeg server sætter han et rigtig hårdt pres på mig, og det gør det svært at scorer point, fortæller Joachim Persson.

Guld til medaljeskabet
Kenneth Jonassen har tidligere i karrieren fejret store triumfer, men at få tilføjet en EM-guldmedalje til samlingen betyder alligevel meget for danskeren.
– Sportsligt rangerer Super Sereies-sejrene højere, men når jeg en gang kigger tilbage på karrieren er en EM-guldmedalje rigtig stort, fortæller Kenneth Jonassen, der tidligt meldte ud, at han var favorit til guldmedaljen.
– Jeg har lagt mig selv under et stort pres, men det har jeg kunne bruge positivt.
Joachim Persson har nu både vundet bronze og sølv ved EM, og han håber, at kunne tage det sidste skridt op ad præmiepodiet.
– I dag var det den rigtige, der vandt, men snart bliver det en anden, der vinder, afslutter Joachim Persson kækt.
Se alle resultater fra EM, klik her